عدد المساهمات : 378 تاريخ التسجيل : 06/11/2011 الموقع : المغرب
موضوع: الفراخ المقرمشة الخميس مايو 24, 2012 10:58 am
المقادير ... كيلو ونصف أفخاد دجاج 2بصلة كبيرة نصف كوب خل ابيض معلقة بهارات كبيرة معلقة ونصف ملح 3معالق كبيرة مستردة 2معلقة كاتشب معلقة صغيرة قرفة مطحونة عصير 2ليمونة كبيرة معلقة بودرة ثوم نصف كيس سبايسى حار (توابل للدجاح ) كوب ونصف كورن فليكس سادة 3بيضات _كوب دقيق ابيض الطريقة *** يفرم البصل مع نصف كوب الخل فى الخلاط جيدا ثم يوضع فى اناء عميق ويضاف اليه التوابل السابقة والملح والليمون والمستردة والكاتشب جميع المقادير السابقة ثم نغرزالدجاج بشوكة لكى يتشرب من التتبيلة ونضع التتبيلة كلها على الدجاج ثم يترك بالثلاجة لمدة ليلة كاملة وبعدين نحضر الكورن فليكس ونضع عليه نصف كبس السبايسى ونفرمه فى الكبة نصف فرمة ونضع عليه معلقة ملح ونضعه فى طبق ثم الدقيق لوحده فى طبق اخر والبيض بعد مانضربه مع فلفل اسود فى طبق اخر ونقلب الدجاج بعد مانشيله من التتبيلة فى الدقيق وبعدين فى البيض ثم فى الكورن فليكس ونكون محضرين طاسة فيها زيت غزير ومسخنينه ونقلى فيه الفراخ بس نهدى النار عليه عشان الفراخ تستوى من الداخل ونسبهم عشر دقايق ثم نقلبهم على الوجه الاخر لمدة عشر دقايق اخرى وبعد كدة نقدمها مع مكرونة وبالهنا مع تحياتى ..